fredag 28 juni 2013

Ängom och Grottorna vid Kivan.

När man cyklar vägen från Bunsta till Ängom ser man trasiga berg och stora klippblock lite varstans i skogen och på åkrarna.
Inne i skogen bland husen finns en liten bergknalle som tycks ha fått sig en del hårda törnar av inlandsisen. På östra sidan verkar det ha varit en koja under många år. Där finns en stege som leder ner och sedan är det bara att krypa in under stenen. Är man mycket smal kan man krypa vidare till systemen som har ingång från andra sidan. Jag har hittills inte klarat av pressen själv men om jag slimmar klädseln borde det gå.

Vägbeskrivning
Från Njurundabommen tar man av mot golfbanan i Öjestrand, inte den i Skottsund alltså. Väster vid Konsum. I Bunsta åker man mot Sörfors. Strax efter avfarten mot Råna är det ett stort garage eller verkstad på höger sida. Därifrån kan man gå. Lite längre fram på vägen finns ett litet bilgarage av femtiotalstyp till vänster. Där tar man en stig ner mot sjön. Uppe på det lilla krönet finns det klippor till vänster. Grottorna finns under den avlånga klippan med berg i dagen som ligger i öst-västlig riktning. Ta ett varv runt så ser du hål överallt.

X690542 Y157640

Hans Wikberg 1999

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar