torsdag 13 juni 2013

Grottor vid Midskogsberget.

Drömgrottan
Karterad av Joakim Mårdstam m.fl. Det är en blockgrotta med flera stora rum och massor av gångar som man kan nå från flera ingångar.Den ligger i ett stenfält med stora klippblock uppe vid det som kallas den övre klätterväggen. Det finns en hel del håligheter och grottor bland granitblocken på Midskogsberget.
Inte nog med att Drömgrottan är Medelpads hittills största, 157m, den är nog också en av de allra finaste och roligaste.
När man ändå besöker Midskogsberget kan man krypa i de andra grottorna som finns eller försöka hitta en ny drömgrotta. När man tröttnat på det kan man ta sin matsäck och gå upp på berget och titta på utsikten och fika.
Midskogsberget är även ett välkänt klätterberg.
Kartor: Gula kartan Svartvik 17H:25, Gröna kartan Sundsvall 17H SO
Position: X6911190 Y1577018 (mätt utan SA)
________________________________________________________________________________
Vägbeskrivning:
E4 från Sundsvall söderut. Cykla förbi Kvissleby och strax efter kommer en backe uppför och på krönet finns en järnvägsviadukt. På krönet åker man höger mot Nolby och Matfors. Efter 4-5 km dyker det upp branta klippväggar alldeles intill vägen på höger sida. Först kommer en mindre klippa men ända upp på krönet ser man de "riktiga" klipporna. Kör en bit ner i backen så finns det parkering på vänster sida.
Om man kommer söderifrån på E4 från Njurundabommen kommer man till samma viadukt som ovan 2 km efter bron över Ljungan.


Hans Wikberg 1999-2001

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar